Ilyen nagy kánikulában az embernek gyakran kedve és energiája sincs a tűzhely előtt ácsorogni.
Egyszerűbb összedobni egy akármilyen salátát.
Én is ezt tettem, Uracskám legnagyobb megelégedésére. Nagy kedvence ugyanis a család által csak francia salátának elkönyvelt dolog, de persze hivatalos berkekben ezt nem lehetne francia salinak nevezni. Nagyon szeretem. Gyerekkoromban mindig azt játszottam, hogy egyenként eszegettem ki belőle a dolgokat. Először csak a borsókat, aztán a sárgarépát...
Anya gyakran csinál/t ilyet. Tőle származik.
Nagyon fincsi, tudom ajánlani!
Hozzávalók:
- tejföl, joghurt vagy kefír
(bele pici só és cukor + ízlés szerint fűszerezhető)
- kevés majonéz
- nagy adag párolt vegyes zöldség
(én mirelitet szoktam, mert az a legegyszerűbb)
-főtt tojás
-sajt
-alma
+ bármi egyéb, ami a hűtőben fellelhető
(Anya pl. felkarikázott csemege uborkát vagy virslit is tesz bele néha)
Legjobb ha az ember előre megcsinálja és hagyja, hogy összeérjen kicsit. Én is este összedobtam és másnap már tömtük is magunkba.
Persze van olyan, hogy az ember nem bír magával és nem képes várni... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése