2010. szeptember 20., hétfő

Nagyon fincsi Bounty-torta

Egy kis kóstoló megtette a hatását, azonnal megszereztem a barátnőmtől ezt a receptet.
A családi szülinapozás pedig remek alkalom volt arra, hogy nyomban meg is süssem (és ne nekem kelljen megennem az egész tál sütit).
Ami a megjelenését illeti a desing saját ötlet, mert mégiscsak torta forma illik egy szülinaphoz, de hétköznapra tepsiben is elmegy.
Nálam nagyon bejött, mert alap, hogy szeretem a kókuszos dolgokat, de ez nem az a tipikus geil édes sütemény és az egész olyan habkönnyű.


Meg lehetne tartani családi receptnek és szállhatna anyáról lányára a titok, de jófej leszek és megosztom veletek.

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
A tésztához: 4 tojás, 10ek. porcukor, 6 púpozott ek. liszt, 2 ek. kakaó, 1 dl hideg víz, 1 csomag sütőpor
A töltelékhez: 4 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 3-4 ek. porcukor, 2 csomag habfixáló, 20 dkg (2 zacskó) kókuszreszelék
A mázhoz: 2 púpozott ek. liszt, 6 csapott ek. cukor, 3 púpozott ek. kakaó, fél kiskanál fahéj, 1,5 dl tej, 2 dl hideg víz, 8 dkg vaj
A tésztához a tojás sárgáját a cukorral kikeverem, hozzá öntöm fokozatosan a vizet, majd a lisztet, kakaót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verem majd óvatosan beleforgatjuk az előző katymaszba. Torta formába, vagy tepsibe öntjük (aminek előtte csak az alját kivajaztuk) és tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verkük majd hozzá adjuk a cukrot, vaníliás cukrot, habfixálót és végül a kókuszt. A mázhoz valókat egy lábasba tesszük a vaj kivételével és sűrűre főzzük, a vajat csak a legvégén tesszük bele, amikor a tűzről levettük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Végül a tortát vízszintesen ketté vágom, és a kókuszos tölteléket rákenem, majd a mázzal bevonom a tetejét és az oldalát. Ez inkább puding állagú lesz, ne várja senki, hogy megkeményedjen. Éjszakára a hűtőbe kell tenni, hogy összeérjen az íze. Másnap reggel már lehet csemegézni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése